Skräpplockardagarna

Att hålla Lidköping rent och fint är viktigt av många anledningar, inte minst för syns skull. Nedskräpning är ett problem som sträcker sig längre än fimpen, plastpåsen eller glasflaskan som har slängts på marken och det är viktigt att vi tillsammans arbetar förebyggande med detta.

Göra sin närmiljö lite finare

Varje vår deltar Lidköpings kommun i Håll Sverige Rents aktion Skräpplockardagarna. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp – både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

Förra året anmälde sig 45 enheter inom Barn & Skola och totalt deltog drygt 5 600 personer.

Skolorna planerar själva sina skräpplockardagar, ofta sker det i kombination med miljöveckor eller liknande och är ett viktigt inslag i kommunens hållbarhetsarbete.