Musik

Inriktningen Musik passar dig som vill utveckla din kreativitet och musikalitet samtidigt som du skaffar dig en behörighet för vidare studier på högskola. Det är en bred modern musikutbildning med erfarna lärare och ny teknik i välutrustade lokaler.


Under dina tre år tränas du av skickliga musiker och lärare, och får många tillfällen att medverka på olika slags konserter där du utvecklar din musikalitet och självförtroende. Några av höjdpunkterna är vår julshow, ensemblekonserten på Dina Scenen och treornas slutproduktion. Som musikelev hos oss får du även delta i musiktävlingen De La Vision som består av elevernas egna låtar och som har kommit att bli en mycket uppskattad musikfestival.

Som elev får du individuell undervisning på två instrument/sång under alla tre årskurserna. Du har ensemble tillsammans med dina klasskamrater och i våra inspelningsstudios får du lära dig musikproduktion där du också kan spela in din egen musik. En bred musik-teoretisk grund ger dig goda förutsättningar för vidare musikstudier.

Profiler

Musiker/artist

Fokus ligger på instrument och ensemblespel. Du arbetar med din personliga utveckling både konstnärligt och tekniskt och får enskild undervisning varje vecka på två instrument. Du får möjlighet att stå på scen och vid många tillfällen uppträda för publik.

Singer/songwriter

Profilen för dig som gillar att sjunga och kompa dig själv. Du får utveckla din kreativitet genom att skriva egna låtar och framföra i olika sammanhang. Din huvudinriktning är sång med gitarr eller piano som kompinstrument.

Musikproduktion

Du får stort utrymme för din kreativitet genom att jobba i studio och vara livetekniker i konsertsammanhang. Du får lära dig allt om inspelning och att producera musik. Du spelar också själv i olika ensembler och får möjlighet att utvecklas musikaliskt.

Musik/samhäll

På Musik/Samhäll läser du fler teoretiska kurser samtidigt som du utvecklas musikaliskt. Profilen passar dig som tänkt välja Samhällsvetenskapsprogrammet men ändå vill fortsätta med musiken. Via det individuella valet kan du antingen välja att ”bredda” din behörighet eller läsa fler musikkurser.

Följ oss på sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats
Youtubelänk till annan webbplats
Instagramlänk till annan webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: