Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet är ett yrkesprogram för dig som intresserad av bilar, motorer, praktiskt arbete och modern teknik.


Det är en varierad och omväxlande utbildning där teoretiska studier varvas med praktiskt arbete på övnings- och kundfordon. Under din utbildning ingår också APL (arbetsplatsförlagt lärande) ute på företag. Den inriktning som bedrivs i form av lärlingsutbildning har minst 1250 poäng förlagda på företag.

Som elev på yrkesprogram har du möjlighet att genom individuellt val och utökat program uppnå grundläggande högskolebehörighet.

Inriktningar

Personbil

Inriktningen Personbil ger dig kunskaper om hur olika system i bilen fungerar, både mekaniskt och elektroniskt. Du får också kunskap om hur elektronik och klimatanläggningar i personbilar fungerar samt hur du felsöker dessa system.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: