Teknikprogrammet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program för dig som är intresserad av teknikutveckling. Programmet kräver inga tekniska förkunskaper och ger dig en bred behörighet för vidare studier på högskola eller universitet.


Inom utbildningen läser du både teoretiska, praktiska och kreativa kurser där entreprenörskap är en central del. Alla elever får under utbildningen möjlighet att prova att driva ett eget företag i samarbete med Ung Företagsamhet. Under första året läser alla elever gemensamt och väljer inriktning till år 2.

Inriktningar

Design och produktutveckling

Har du idéer om hur produkter kan förbättras? Då är inriktningen design och produktutveckling något för dig. Inriktningen behandlar designprocess och designmetodik vilket innebär att skapa en produkt hela vägen från idé fram till en färdig produkt. Du kommer att arbeta med din färg- och formkänsla men också med att lösa problem och öva upp din kreativa förmåga. Vi arbetar med program för layout och design. I Cad kommer du lära dig att göra ritningar i 3-D. Utbildningen ger dig behörighet till vidare studier inom många områden och en bra grund för att studera vidare inom t.ex. design, arkitektur och formgivning.

Informations- och medieteknik

Gillar du att arbeta med datorer och digital kommunikation? Då är inriktningen information- och medieteknik något för dig. Hos oss får du en modern och spännande utbildning med fokus på den senaste tekniken och de aktuella programvarorna. Du får lära dig programmering och att göra dynamiska webbplatser. Du får även lära dig hur datorer kommunicerar med varandra i lokala nätverk eller över internet. Efter gymnasiet kan du börja arbeta, men utbildningen ger dig framförallt behörighet till vidare studier inom många områden. Inriktningen ger dig en bra grund för utbildningar inom informations- och medieteknik.

Teknikvetenskap

Är du intresserad av teknik, matematik och fysik och vill koppla samman dessa ämnen? Då är inriktningen teknikvetenskap något för dig. Vi använder teknikvetenskapens arbetsmetoder och verktyg för matematisk modellering, simulering och reglering. Din förmåga till analys kommer att utvecklas, din kreativitet och förmåga att lösa problem. På inriktningen finns det möjlighet att läsa upp till Matematik 5. Efter gymnasiet har du en bra grund för universitets- och högskoleutbildningar. Inriktningen ger dig särskild behörighet till teknisk högskola och du kan till exempel söka någon typ av ingenjörsutbildning.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: